shadow

Wat is uitzendwerk

Wanneer je in een bedrijf gaat werken, kan dat op verschillende manieren. Je kunt rechtstreeks solliciteren bij een bedrijf en daar vast aan de slag gaan. Je kunt je ook inschrijven bij een uitzendkantoor zoals Unique. Wij gaan dan voor jou op zoek naar een job bij een van de duizenden bedrijven die met Unique samenwerken.
Wanneer we een job gevonden hebben, ga jij op gesprek bij het bedrijf. Is de uitkomst positief, dan kun je aan de slag bij zo'n bedrijf als uitzendkracht. Dat wil zeggen dat Unique jouw werkgever wordt en dat jij in opdracht van Unique gaat werken bij het bedrijf. Heel vaak is een uitzendjob een opstap naar een vaste job bij het bedrijf, soms is het ook een tijdelijke job.

Naast uitzendjobs, biedt Unique ook vaste jobs aan bij bedrijven. Deze formule noemen we "werving & selectie".

E-learning tool voor uitzendkrachten

Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU) heeft samen met verschillende uitzendbedrijven een e-learning tool ontwikkeld over uitzendarbeid.

In deze e-learning tool vinden werkzoekenden of schoolverlaters heel wat nuttige tips over hoe ze het best een sollicitatie in een uitzendkantoor voorbereiden en leren ze meer over hun rechten en plichten als uitzendkracht.

Klik hier voor de e e-learning tool.


Deze gratis tool, die bijzonder gebruiksvriendelijk is, geeft een duidelijk antwoord op de meest gestelde vragen. Iedere bezoeker kan zelf kiezen in welke thema's hij of zij zich wil verdiepen. De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod: Wat is uitzendarbeid en hoe schrijf ik me in? Wat moet ik weten over een vacature? Mijn eigen kunnen - ervaring en CV? Aan het werk als uitzendkracht? Wat is uitzendarbeid volgens de wet? Van uitzendarbeid naar vast werk? Mijn loon, premies en vakantie? Hoe veilig werken?

Werkzoekenden of uitzendkrachten kunnen de verschillende thema's op eigen tempo doorlopen. Alle modules zijn steeds voorzien van animatie of extra uitleg indien nodig.

Om deze tool nog extra te promoten, ontwikkelde het VFU ook een game. In deze game, die de omgeving van een schietkraam voorstelt, ga je als echte ‘jobhunter' op zoek naar de meest geschikte job. Via Facebook en andere sociale media kan het spel bovendien gedeeld worden met je vrienden en kennissen.

Interesse in een job via Unique?

Zoek een Unique kantoor in de buurt

Op zoek naar werk of geschikt personeel? Dan ben je bij Unique aan het juiste adres. Unique is het uitzendbureau gespecialiseerd in het werven en selecteren van vast en tijdelijk personeel. De focus ligt binnen Unique op Office, Customer Care, Finance, Technicum en Human Resources. Met meer dan 40 kantoren in heel België is er altijd een Unique-kantoor in de buurt. Bekijk de vacatures.

Erkenningsnr: VL VG. 566/BUO | BRU 00218-406-20121108 00218-405-20121108 | WAL W.INT.031 W.RS.31 W.SO.31

Uitgebreid vacatures zoeken